Ασημάκης Παπαγεωργίου

PAPAGEORGIOUπ. Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ.

Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Bentley, της Βοστώνης, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε περισσότερο από 10 χρόνια σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις και ως Γενικός Διευθυντής σε ευρύ φάσμα εταιριών του ιδιωτικού τομέα στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των καταναλωτικών προϊόντων και των εκδόσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Από τον Ιούνιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2005 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία «Προαστιακός Α.Ε.». Από τον Δεκέμβριο του 2005 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε και από τις 31 Μαίου 2006 ανέλαβε, στην ίδια εταιρία και καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, όπου και παρέμεινε μέχρι 16 Δεκεμβρίου 2009. Μετείχε στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.

Από το 2010 εργάστηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα επενδύσεων. Διατέλεσε Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και από 21 Ιουνίου 2012 έως 26 Ιανουαρίου 2015 ήταν Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τα σπορ, τον κινηματογράφο και το θέατρο.